Fiskeguider

I Sverige har flugfiske bara blivit större och större med åren och det är kanske inte så konstigt med tanke på vilken härlig aktivitet det är. Flugfiske passar utmärkt för den som vill fiska på hobbynivå men även för dig som vill tävla i sportfiske.

Oavsett anledning så rekommenderas det att pröva på! Det finns idag mängder med olika guider för flugfiske i Sverige, och det kan vara ett bra alternativ antingen för att vässa dina kunskaper lite grann eller för att komma igång på ett bra sätt. Nedan kommer vi att gå igenom några bra guider som du kan använda dig av.

Flugfiskeguiden

Flugfiskeguiden.se är en oerhört bra hemsida som hjälper dig att läsa på om flugfiske. På den hemsidan får du gå igenom allt matnyttigt som du kan ha med dig när du ska ut och flugfiska. Där beskrivs förutom grunderna i olika kasttekniker även vilket material som rekommenderas samt tips på olika flugor.

Chrisflugor.se är en annan mycket omtyckt sajt inom flugfiske. På denna sida så delas det inte ut lika mycket information eller tips och trix som på flugfiskeguiden.se, men de som driver sidan är experter på området med flera års erfarenhet och de har en hel del bra material på sajten.

Flugfiskekurs

Swedish Lappland erbjuder flugfiske i natursköna miljöer och med erfarna personer som guidar dig steg för steg, vare sig du är nybörjare eller van fiskare. Vill ni gå en flugfiskekurs så har fiskeresor.nu en bra kurs som passar alla. Kursen är på två dagar och ni har professionell hjälp vid er sida hela tiden. Tidningen allt om flugfiske innehåller mycket matnyttigt för dig som vill lära dig mer om flugfiske.

Det finns många bra guider för flugfiske runt om i landet, ett tips för dig som är nybörjare är att gå in på närmaste fiskebutik och höra med personalen där. De flesta fiskebutiker erbjuder kurser för flugfiske.